Travel and Recreation Council Agenda

Date: Thursday, September 17, 2020 Time: 9am-11am Duration: 2hrs Location: Microsoft Teams Virtual Meeting

TRC Board Members:

VDTM Staff in Attendance:

Please read/review in advance:

• Agenda

First	Last Name	First Name	Last Name	First Name	Last Name
1. Brian	Cain	9. Vicki	Tebbetts	1. Heather	Pelham
2. Bill	Supple	10. Steve	Wright	2. Nate	Formalarie
3. Wilfredo	Docto	11.		3. Sara	DeFilippi
4. Matt	Harrington	12.		4. Jerri	Lamson
5. Paula	Maynard	13.		5.	
6. Jody	Fried	14.		6.	
7. Molly	Mahar	15.		7.	
8. Amy	Morrison Spear	16.		8.	

Mission: This council shall advise the secretary of the agency of commerce and community development, and the secretary shall consult with the council, on matters relating to state travel and recreation policy, state travel and recreation promotion programs, and other programs of the department of tourism and marketing and assist the secretary in the agency's preparation of a long-term comprehensive state travel and recreation plan. (Establishing Statute: 10 V.S.A. § 652, Department: Commerce and Community Development-Tourism & Marketing)

Time	Agenda Items	Materials/ Attachments	Facilitator	Purpose/Desired Outcome
9:00- 9:05 (10min)	WelcomeWelcome from ChairIntroductions by board members	o Agenda	Matt Harrington	Open meeting; learn of the people in the room
9:05 - 9:10 (5min)	 Meeting Opening Review of meeting purpose including desired outcomes/deliverables; new formats Review and agreement on agenda and consensus 	o Agenda	Matt Harrington	Consensus on today's meeting agenda

Time	Agenda Items	Materials/ Attachments	Facilitator	Purpose/Desired Outcome
9:15- 9:35 (20min)	 Commissioners & VDTM Staff Report Commissioner/VDTM Staff Update: Campaign Grants Other VDTM efforts 	o Notes	Heather Pelham	To hear from commissioner and staff, learn of new updates and decide what to do with those updates
9:35- 9:55 (30min)	 Legislative Update Legislative liaison presentation on current activities Challenges/Opportunities 	o Notes	Molly Mahar/ Amy Spear	To hear from legislative liaisons, learn of new updates and decide what to do with those updates
9:55 10:45 (50min)	 Recovery & Resilience for VT Travel and Recreation FEMA Needs Assessment Discussion of long term recovery strategies for the industry What conversations regions or organizations/businesses are already having How could TRC help in those efforts 	0	Chair/ Commissioner	To learn and plan for a Post-COVID Vermont and how to better assist Travel and Recreation partners
10:45- 10:55 (10min)	 Heard Around The State Board member updates in regions and industries 	 Your events/ program 	ALL	Build stronger state-wide relationships; knowledge of events
10:55- 11:00 (5min)	 Meeting Closure Review scribe notes, action items and decisions in meeting and general feedback 	0	Matt Harrington	Effective closure

Next Meeting:

Thursday, November 19 2020